Τι περιλαμβανει η Μεσογειακη διατροφη:
Η Μεσογειακη διατροφη χαρακτηριζεται απο :
Υψηλη καταναλωση προϊοντων φυτικης προελευσης, οπως:
Φρουτα και λαχανικα, μεταξυ των οποιων σημαντικη θεση κατεχουν τα χορτα, 3-5
μεριδες την ημερα
Οσπρια, 2-3 μικρες μεριδες την εβδομαδα
Αδρα επεξεργασμενα δημητριακα, συμπεριλαμβανομενου και του ψωμιου (ολικης
αλεσης) 6-8 μικρομεριδες την ημερα
Μετρια προς υψηλη καταναλωση
• ψαριου και θαλασσινων, αναλογα με την αποσταση απο τη θαλασσα
• 1-3 φορες /εβδομαδα
Μετρια προς χαμηλη καταναλωση:
Γαλακτος και γαλακτοκομικων προϊοντων 1-2 μικρομεριδες την ημερα
Πουλερικων 1-2 μεριδες /εβδομαδα
Αυγων 2-4 / εβδομαδα
Χαμηλη καταναλωση κοκκινου κρεατος και προϊοντων του (π.χ., αλλαντικων)
4-5 μεριδες τον μηνα
Χρηση ελαιολαδου, το οποιο κατεχει κεντρικη θεση στην παραδοσιακη μεσογειακη
διατροφη και αποτελει την πρωταρχικη πηγη προστιθεμενου ελαιου
• Μετρια καθημερινη καταναλωση κρασιου μαζι με τα γευματα.
Καθως και συχνη φυσικη δραστηριοτητα!!